NAC kan rechtstreekse promotie vergeten na tik van Excelsior

23 april 2021 – NAC Breda kan directe promotie naar de Eredivisie vrijwel zeker vergeten. De nummer drie van de Eerste Divisie wist dat later op de avond concurrenten Almere City FC en De Graafschap elkaar treffen en had bij een goed resultaat tegen Excelsior zich helemaal terug kunnen brengen in de strijd om het tweede promotieticket achter SC Cambuur, maar ging in eigen huis juist onderuit tegen Excelsior (1-2).

NAC kan rechtstreekse promotie vergeten na tik van Excelsior

Daarmee zijn de kansen voor NAC Breda op directe promotie verkeken, hoewel het rekenkundig nog wel mogelijk is voor de mannen van Maurice Steijn. Maar naast de enorme achterstand heeft zijn elftal met NEC, MVV en SC Cambuur bovendien een relatief zwaar programma en is de huidige vorm van de Eerste Divisie-clubs allesbehalve groots. Met slechts één zege in de laatste vijf duels zijn daarover zorgen genoeg richting de play-offs.

Tegen Excelsior kwam het in de eerste helft – waarin Lex Immers ontsnapte aan een directe rode kaart – ietwat tegen de verhoudingen in nog wel op voorsprong uit een rake strafschop van Mounir El Allouchi. In het tweede bedrijf kwam NAC juist iets sterker uit de kleedkamer, maar zorgde Reuven Niemeijer (rebound en afvallende bal) met twee goals binnen vijf minuten nog binnen het uur voor de absolute ommekeer. Mede door een misser van Elías Már Ómarsson in de slotfase bleef het spannend, maar scoren deed de thuisploeg niet meer. 

Daarmee krijgt NAC Breda de volgende tik in de strijd om promotie, die het zal moeten voortzetten in de play-offs. Met een achterstand van zes punten op De Graafschap, met een wedstrijd meer gespeeld, lijkt een rechtstreeks promotieticket van definitief van de baan.

Overige uitslag:
Helmond Sport - FC Eindhoven 1-0

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd