Van den Brom neemt revanche in eerste play-offwedstrijd

30 april 2021 – Het RC Genk van John van den Brom is vrijdagavond met een 2-3 overwinning op Royal Antwerp uitstekend begonnen aan de play-offs om de Belgische titel. Daarmee neemt de ploeg, die als nummer vier de play-offs in ging, in ieder geval voor even de tweede plek in. Theo Bongonda zorgde pas laat voor de beslissing met zijn tweede treffer van de wedstrijd. 

Van den Brom neemt revanche in eerste play-offwedstrijd

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Van den Brom had wat goed te maken tegen Antwerp. Twee weken geleden, in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie, gaf het de tweede plaats die vandaag op het spel stond tegen dezelfde tegenstander juist weg. De ploeg stond met 0-2 voor en leek als nummer twee de play-offs in te gaan, maar gaf het in de slotfase helemaal weg. Antwerp won toen met 3-2 en zo ging Genk toch als nummer vier de kampioenspoule in.

De wedstrijd van vanavond leek haast een kopie van dat duel, al viel het dit keer de kant van Genk op. Theo Bongonda schoot de ploeg van Van den Brom in de eerste helft op voorsprong, maar zag Antwerp in het eerste kwartier na rust de 1-1 en de 2-1 maken. Het antwoord van Paul Onuachu - dit keer op aangeven van Bongonda - volgde in de 73e minuut. Vanaf dat moment leek de wedstrijd af te stevenen op een gelijkspel, tot Bongonda in de 88e minuut opnieuw toesloeg. 

Genk staat door de overwinning op plek twee en heeft het grote verschil met Club Brugge weten te verkleinen tot zeven punten. Club Brugge, de ploeg van Nederlanders Noa Lang, Bas Dost, Ruud Vormer, Tahith Chong en Stefano Denswil, speelt zondag de eerste wedstrijd in de kampioenspoule. Anderlecht is dan de tegenstander.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd