BVB tegen Holstein Kiel al bij rust zeker van finaleplaats

1 mei 2021, 22:25

Borussia Dortmund is na RB Leipzig de tweede finalist van de DFB Pokal. Die Borussen hadden zaterdagavond geen enkele moeite met 2. Bundesliga-club Holstein Kiel. De eindstand van liefst 5-0 was al bij rust bereikt.

Dat Holstein Kiel absoluut niet onderschat mocht worden, zal van tevoren uitvoerig besproken zijn. Ook Borussia Dortmund herinnerde zich de bekerstunt van de tweedeklasser, die in de zestiende finale van het toernooi grootmacht Bayern München uitschakelde. Een dergelijke stunt zat er tegen Dortmund echter niet in, zo werd al vroeg duidelijk. 

De nummer vijf van de Bundesliga trad aan zonder de geblesseerde spits Erling Haaland, maar bleek genoeg andere doelpuntenmakers in huis te hebben. De eerste die zich liet zien was Giovanni Reyna, die zijn ploeg met twee doelpunten in korte tijd halverwege de eerste helft op een 2-0 voorsprong had gezet. Daarna was het de beurt aan zijn teamgenoten: Marco Reus, Thorgan Hazard en Jude Bellingham pikten hun doelpuntje mee en zorgden dat de eindstand van 5-0 bij rust al op het scorebord stond.

Zo plaatste Dortmund zich voor de finale van de DFB Pokal, die op 13 mei gespeeld wordt. RB Leipzig, dat vrijdagavond met moeite wist af te rekenen met Werder Bremen, is dan de tegenstander. Tot die tijd speelt het nog één wedstrijd. In de Bundesliga treft het dan uitgerekend de andere finalist Leipzig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen