Tadic blikt terug op titeljaar: "Dát was onze slechtste wedstrijd"

2 mei 2021, 11:35

Ajax kan zondagmiddag de landstitel officieel veiligstellen met minstens een gelijkspel tegen FC Emmen. De koploper kan zich daarmee drie duels voor het einde verzekeren van het 35ste kampioenschap in de clubgeschiedenis. In gesprek met de NOS blikt aanvoerder en sterspeler Dusan Tadic alvast terug op een ijzersterk seizoen van zijn ploeg.

Tadic is vooral trots op het spel van zijn team."Onze ploeg heeft een sterke mentaliteit. Dat is belangrijk, elke speler heeft daarin zijn rol." Alleen tegen FC Twente was Ajax volgens Tadic niet bij de les. Ajax ging begin december in eigen huis met 1-2 ten onder. "Onze slechtste wedstrijd van het seizoen", vindt Tadic. "Maar het was wel goed dat wij deze wedstrijd verloren, denk ik. Daarna waren wij extra scherp."

Tegen PSV kreeg Tadic het aan de stok met collega-aanvoerder Dusan Tadic. De Serviër zou iets hebben gezegd over de moeder van de PSV-back, terwijl Dumfries zijn tegenstander een pussy zou hebben genoemd. "Voetbal is emotie en passie, zeg ik altijd. Dat is mooi", blikt Tadic terug. "We hebben het daarna uitgesproken."

Tadic is dit seizoen aan een geweldige campagne bezig. De aanvaller was tot dusverre veertien keer trefzeker én leverde vijftien assists. Daarmee was hij de eerste speler die op beide onderdelen de dubbele cijfers wist te halen. Tadic was betrokken bij 29 van de in totaal 89 Amsterdamse treffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen