Vermeer maakt transfer en wordt vijfde Nederlander bij Cincinnati

7 mei 2021, 17:14

Kenneth Vermeer gaat een nieuw avontuur aan in de Amerikaanse MLS. De doelman werd transfervrij overgenomen door FC Cincinnati, waar hij onder meer herenigd wordt met trainer Jaap Stam. Bovendien wordt de oud-doelman van onder meer Ajax en Feyenoord ploeggenoot van nog vier andere Nederlanders.

De transfer werd vrijdagmiddag op de website van FC Cincinnati bevestigd. Gerard Nijkamp, voorheen technisch directeur bij PEC Zwolle en momenteel algemeen directeur van Cincinnati, gaf daar aan blij te zijn met de kwaliteiten en leiderschap die Vermeer met zich meebrengt. "Hij heeft in zijn carrière veel successen beleefd en we denken dat hij een goede aanvulling zal zijn aan onze ploeg."

Vermeer liep drie weken geleden uit zijn contract bij Los Angeles FC, maar blijft dus wel in de Verenigde Staten. Bij Cincinnati wordt hij ploeggenoot van onder meer Nederlanders Maikel van der Werff, Kamohelo Mokotjo, Haris Medunjanin en Jurgen Locadia. Ook komt hij Jaap Stam tegen, met wie hij in het seizoen 2006/2007 samen speelde bij Ajax en die hij in 2019 als trainer meemaakte bij Feyenoord. 

Cincinnati lijkt een nieuwe keeper goed te kunnen gebruiken. Na drie wedstrijden staat de ploeg laatste in de Eastern Conference met slechts één punt. De ploeg kreeg al tien doelpunten om de oren. Voormalig Roda JC en PSV-doelman Przemyslaw Tyton stond in twee wedstrijden onder lat. Bij de ergste afstraffing, een 5-0 nederlaag tegen New York City FC, was de Amerikaan Cody Cropper de doelman. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen