Duitsland
1 – 2
Hongarije
Portugal
2 – 2
Frankrijk

Agüero biedt excuses aan voor dramatisch genomen strafschop

8 mei 2021 – Sergio Agüero heeft zaterdagavond het boetekleed aangetrokken na zijn negatieve hoofdrol in de wedstrijd tussen Manchester City en Chelsea. De topper had de kampioenswedstrijd voor de thuisploeg moeten zijn, maar onder meer door een belabberde strafschop van Agüero kon Chelsea terugkomen en uiteindelijk met 1-2 winnen.

Agüero biedt excuses aan voor dramatisch genomen strafschop

Het gebeurde in de eerste helft, in de derde minuut van de extra tijd. Manchester City kreeg een strafschop en Agüero ging achter de bal staan. Even daarvoor was de ploeg op voorsprong gekomen, nadat diezelfde Agüero Raheem Sterling in de gelegenheid stelde om in een leeg doel af te maken. Nu was het aan de Argentijn om van elf meter de score te verdubbelen. Hij koos echter voor een panenka, die bovendien waardeloos werd genomen. Chelsea-keeper Édouard Mendy kon de bal makkelijk opvangen.

'Ik wil mijn excuses aanbieden aan mijn teamgenoten, de staf en de supporters, voor het missen van de penalty', schreef Agüero na de wedstrijd zelf op social media. 'Het was een slechte beslissing en ik neem de volle verantwoordelijkheid.' Trainer Pep Guardiola wilde na afloop weinig kwijt over de gemiste strafschop. "Het is zijn beslissing", zei hij kortaf tegen Sky Sports. "De nemer moet een keuze maken en dat moet hij vol overtuiging doen. Als hij ervoor kiest om het zo te doen, moet hij dat doen."

Onder meer door de gemiste strafschop kwam Chelsea in de gelegenheid om na rust langszij te komen. Hakim Ziyech zorgde op fraaie wijze voor de gelijkmaker, waarna Marcos Alonso in extremis zelfs zorgde dat City helemaal met lege handen kwam te staan. Toch kunnen The Citizens dit weekend alsnog tot kampioen gekroond worden. Manchester United, de nummer twee van de Premier League, moet dan zondag verliezen op bezoek bij Aston Villa. Bij winst of gelijkspel van de rivaal wordt het kampioensfeest met in ieder geval een week uitgesteld.

Premier League

gerelateerd