Weghorst lijkt te kunnen rekenen op plek in EK-selectie

9 mei 2021 – De kans is groot dat Wout Weghorst wordt opgenomen in de EK-selectie van het Nederlands elftal. Dat vertelt bondscoach Frank de Boer zondagochtend in het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie. Tot nu toe werd de spits van VfL Wolfsburg niet geselecteerd door de keuzeheer, maar daar lijkt snel verandering in te komen.

Weghorst lijkt te kunnen rekenen op plek in EK-selectie

Na de laatste selectie klonk er veel kritiek op de keuze van De Boer om Weghorst weer buiten de Oranje-selectie te houden. De bondscoach heeft de meningen tot zich genomen, maar legt uit dat hij toen andere keuzes maakte. Nu hij 26 spelers mag selecteren voor het Nederlands elftal, lijkt Weghorst te kunnen rekenen op een uitnodiging.

"Hij staat er hartstikke goed voor, laat dat duidelijk zijn", zegt De Boer. "Het ziet er goed uit voor hem op dit moment, al moeten we uiteindelijk nog een beslissing nemen. De kans is groot dat hij erbij zit. Het is natuurlijk hartstikke knap wat hij heeft laten zien. Niet alleen dit jaar, ook de afgelopen jaren."

Weghorst maakte dit seizoen liefst twintig doelpunten in de Bundesliga namens Wolfsburg. Na het bekendmaken van zijn laatste selectie erkende De Boer al dat de spits hard op de deur bonkte. Voorheen gaf de keuzeheer de voorkeur aan Luuk de Jong, maar nu een EK-selectie uit meer spelers mag bestaan, lijkt de bondscoach ervoor te kiezen beide spitsen te selecteren. "Je gaat kijken wat het elftal nodig heeft. Heb ik misschien twee van dat soort gasten nodig? Dat moet je gaan bekijken. Ik heb in ieder geval opties."

Oranje

gerelateerd