KNVB kiest voor andere opzet Eredivisie Vrouwen, transfer Roord

10 mei 2021 – De KNVB en de Eredivisie Vrouwen kiest vanaf volgend seizoen voor een nieuwe competitie-opzet. Daarmee wordt er afscheid genomen van de kampioens- en 'degradatiepoules'. Wel blijven er play-offs om het landskampioenschap, waarbij eveneens de periodetitels ingevoerd worden voor de Eredivisie Cup.

KNVB kiest voor andere opzet Eredivisie Vrouwen, transfer Roord

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat heeft de KNVB maandagmiddag bekend gemaakt. Door het vervallen van de play-offs spelen alle ploegen drie keer tegen elkaar en komen zo tot 24 wedstrijden. De stand op de ranglijst nadat alle clubs twee keer tegen elkaar hebben gespeeld, is bepalend voor de onderlinge thuis/uit-verhouding in de derde serie wedstrijden.

Via de periodetitels en de knock-outwedstrijden in de Eredivisie Cup moet er meer spanning komen in de vrouwencompetitie, waar over het algemeen de onderlinge verschillen groot zijn. Juist om de stap omhoog competitiebreed te zetten, is besloten om weer meer onderlinge wedstrijden te spelen om zo meer gelijkwaardigheid te krijgen. Volgend seizoen spelen ADO Den Haag, Ajax, vv Alkmaar, Excelsior, Feyenoord, sc Heerenveen, PEC Zwolle, PSV en FC Twente in de hoogste afdeling.

Toptransfer Roord
Verder was er nog meer groot voetbalnieuws in het vrouwenvoetbal. Jill Roord maakt de overstap naar VfL Wolfsburg, waar ze een contract tekent voor drie seizoenen en gaat samenspelen met collega-internationals Dominique Janssen, Shanice van de Sanden, Joëlle Smits en Lynn Wilms. Eerder was ze actief bij Bayern München tussen 2017 en 2019, maar VfL Wolfsburg is de grootste club van het land.


Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd