Groningen neemt pas donderdag besluit over meespelen Robben

12 mei 2021 – Het leek er zondag op dat Arjen Robben door zijn inspanning tegen FC Emmen niet inzetbaar zou zijn voor de wedstrijd van donderdag tegen AZ, maar dat wil Danny Buijs nog niet bevestigen. Volgens de trainer van FC Groningen wordt er pas donderdag op de dag van de wedstrijd een besluit genomen over het meespelen van de 37-jarige Robben.

Groningen neemt pas donderdag besluit over meespelen Robben

"We hebben vanuit de wedstrijd tegen Emmen geen blessures of schorsingen opgelopen. Het enige wat we zullen moeten aankijken, is wat we met Arjen (Robben) gaan doen. Dat doen we pas morgen", zegt Buijs, die Robben zondag twee assists zag geven tegen Emmen. Groningen zal na het reguliere seizoen de play-offs in gaan en daar kan Robben mogelijk ook van waarde zijn.

Maar eerst wacht voor Groningen dus het duel met AZ, dat derde staat. "Het is een enorm goed voetballende ploeg met veel individuele kwaliteiten", zegt Buijs. "Ik vind het heel knap wat AZ al een paar jaar presteert, zeker ook omdat een paar eigen jeugdspelers zich gigantisch hebben ontwikkeld. Zelfs tot international. Die zullen waarschijnlijk ook grote stappen gaan zetten in hun carrière. Daarnaast hebben ze ook wat buitenlandse jongens gehaald die ook al jaren belangrijk zijn, zoals Jonas Svensson en Fredrik Midtsjø. Het is gewoon een heel uitgebalanceerd elftal met veel individuele kwaliteiten."

Groningen liet eerder vandaag bij monde van technisch directeur Mark-Jan Fledderus al weten dat het graag door wil met Robben. De routinier beslist na dit seizoen of hij stopt of doorgaat als voetballer.

Eredivisie

gerelateerd