'Barcelona ook akkoord met Agüero, bekendmaking na CL-finale'

14 mei 2021 – De geruchten over de spitspositie van FC Barcelona blijven maar voortduren: na een akkoord met Memphis Depay zou er namelijk óók een overeenkomst zijn bereikt met Sergio Agüero (32). De ervaren transfervrije spits zou vrijwel helemaal akkoord zijn voor de overgang naar Camp Nou, die hij na de Champions League-finale wereldkundig gemaakt zou worden.

'Barcelona ook akkoord met Agüero, bekendmaking na CL-finale'

Dat schrijft TyC Sports vrijdag. De overgang is al veel langer in de maak, maar moet officieel nog worden bevestigd door FC Barcelona en Agüero. De Catalanen zoeken een aanvallende versterking, maar doen dat wel met een lege portemonnee. Daardoor is Memphis in beeld, met wie naar verluidt een overeenkomst is bereikt op voorwaarde dat Ronald Koeman transfer blijft bij FC Barcelona, maar ook de eveneens transfervrije Agüero, met wie op alle hoofdlijnen een akkoord bereikt zou zijn.

De routinier kan worden gezien als vervanger van Luis Suárez, voor wie na zijn vertrek nooit echt een vervanger gehaald werd. Als er daadwerkelijk een overeenkomst wereldkundig gemaakt zal worden, dan is dat vermoedelijk ook goed nieuws voor een langer verblijf van Lionel Messi. De kleine Argentijn is goed bevriend met zijn landgenoot, die als zoethoudertje gebruikt wordt om de captain te binden.

Lees ook: 'Barcelona ziet voormalig Willem II-spits Isak ook als spitsoptie'

Wijnaldum blijft in beeld, Puig blijft
Ook over de middenvelders schreef het Argentijnse medium nog het een en ander: zo zou FC Barcelona toch nog altijd de optie om Georginio Wijnaldum binnen te halen open houden voor het komende seizoen, om het middenveld meer fysieke kracht te geven. Verder kwam vanuit Spanje het nieuws dat de Catalanen niet overwegen om talent Riqui Puig volgend seizoen te verhuren. Ondanks dat hij relatief weinig speeltijd krijgt onder Koeman, willen ze hem behouden voor de A-selectie. Afgelopen zomer adviseerde Koeman hem nog om een jaar elders ervaring op te doen, maar dat weigerde hij.

Premier League

gerelateerd