Duitsland
0 – 1
Hongarije
Portugal
1 – 2
Frankrijk

'Agüero tekent na CL-finale bij Barça; Memphis blijft welkom'

15 mei 2021 – Sergio Agüero wordt de eerste FC Barcelona-aanwinst van komende zomer. Dat hing al een tijdje in de lucht, maar volgens Spaanse media hebben beide partijen nu een principeakkoord bereikt. Na de Champions League-finale tussen Manchester City en Chelsea op 29 mei zal Agüero zijn handtekening zetten onder een contract dat hem voor twee jaar aan de club van Ronald Koeman verbindt.

'Agüero tekent na CL-finale bij Barça; Memphis blijft welkom'

Onder meer Mundo Deportivo berichtte zaterdag over het akkoord. Het medium schreef hoe de partijen al in januari contact hadden, toen hij vanwege zijn aflopende contract met andere clubs mocht gaan praten. Ondanks zijn leeftijd (in juni wordt Agüero 33) zou Barcelona in zijn kwaliteit en ervaring op het hoogste niveau een waardevolle versterking zien. Dat Agüero dit seizoen door blessureleed slechts elf competitiewedstrijden speelde, deed daar geen afbreuk aan.

Een spits van niveau is geen overbodige luxe voor Barcelona. Afgelopen zomer leverde de club met het vertrek van Luis Suárez naar Atlético Madrid veel kwaliteit in. Martin Braithwaite was bij vlagen nuttig voor Ronald Koeman, maar heeft bij lange na niet het niveau dat de Catalanen nastreven. Met Agüero hoopt de club dat niveau wel binnen te halen. De Argentijn zelf kijkt ernaar uit om samen te spelen met landgenoot en vriend Lionel Messi. Naar verluidt neemt hij om die reden genoegen met een nog minder salaris dan wat in de eerste gesprekken in januari is besproken.

Memphis
De komst van Agüero heeft volgens het medium geen gevolgen voor een eventuele transfer van Memphis Depay. Volgens Marca heeft ook hij al een akkoord bereikt met de club. Mundo Deportivo schreef dat de weg van Memphis door Agüero niet geblokkeerd wordt en dat hij nog altijd als haalbare aanwinst wordt gezien. De komst van Erling Haaland, waar ook over gespeculeerd werd, wordt niet realistisch geacht. 

LaLiga

gerelateerd