Feyenoord lijkt uit beeld geraakte Guus Til bijna binnen te hebben

18 mei 2021 – Feyenoord heeft de eerste versterking voor het nieuwe seizoen bijna binnen. De Rotterdammers maken volgens het doorgaans goed geïnformeerde Feyenoord Transfermarkt werk van de huur van Guus Til. Het Russische Eurostavka meldt dat de clubs zelf al tot overeenstemming zijn gekomen.

Feyenoord lijkt uit beeld geraakte Guus Til bijna binnen te hebben

Het salaris van Til wordt volledig overgenomen door Feyenoord, al zal de 23-jarige middenvelder in Rotterdam minder verdienen dan in de Russische hoofdstad. De enkelvoudig Oranje-international zal alvorens hij de huurtransfer maakt zijn contract bij Spartak Moskou verlengen. De Russen willen namelijk dat Til, die op dit moment nog tot medio 2023 vastligt, zijn transferwaarde behoudt.

Spartak Moskou nam Til in 2019 voor liefst achttien miljoen euro over van AZ. In de Russische hoofdstad heeft de middenvelder de hoge verwachtingen niet kunnen waarmaken. In de Premier Liga kwam hij tot 21 optredens, waarvan tien als basisspeler. Afgelopen zomer maakte Til op huurbasis de overstap van Spartak Moskou naar SC Freiburg, waar hij hoopte meer aan spelen toe te komen.

Het Duitse avontuur van Til liep echter uit in een teleurstelling. Mede door blessureleed speelde de voormalig aanvoerder van AZ slechts zeven wedstrijden in de Bundesliga, waarvan eenmaal als basisspeler. In Rotterdam zal Til proberen zijn carrière uit het slop te trekken. Hij wordt na Francesco Antonucci (dit seizoen verhuurd aan FC Volendam) de tweede aanwinst voor trainer Arne Slot.

Feyenoord

gerelateerd