Slecht nieuws Koeman: Barça moet veranderen, stelt preses

19 mei 2021, 07:47

FC Barcelona-voorzitter Joan Laporta heeft opnieuw grote veranderingen aangekondigd in de komende zomer. De preses heeft het afgelopen seizoen geëvalueerd en stelt dat het 'noodzakelijk' is dat er wat dingen op de schop gaan in Catalonië. Hij sprak daarbij over het 'einde van een cyclus' en zal vanaf volgende week een aantal beslissingen moeten gaan nemen.

Dat vertelde hij tegenover de Spaanse media. Daarmee lijkt Koeman behoorlijk te moeten vrezen voor zijn positie, zonder dat Laporta dat overigens nadrukkelijk benoemde. Wel gaf hij te kennen dat er noodzakelijke veranderingen komen. "En daarin zal ik beslissingen moeten nemen. Als ik laat weten dat er vernieuwingen nodig zijn aan het einde van een cyclus, dan is dat alleen omdat ik vind dat we dat móéten doen."

Dat is mede vanwege de in Laporta's ogen teleurstellende resultaten afgelopen seizoen. De winst van de Copa del Rey was duidelijk niet genoeg. "Daar zijn we trots op, maar we zijn te vroeg uitgeschakeld in de Champions League en het weggeven van de landstitel ging op een onbegrijpelijke manier", wond de voorzitter geen doekjes om de tegenvallende resultaten. "Aan het einde van het seizoen ga ik de resultaten evalueren: hoe we hebben gespeeld en hoe de resultaten waren." Daarbij onthulde hij ook dat dát volgende week staat te gebeuren. Volgens de Spaanse media moet is dit zeer vermoedelijk slecht nieuws voor de toekomst van Koeman in Camp Nou. 

Lees ook'Koeman onder druk bij Barça: zomers vertrek '99 procent' zeker'

Koeman is bezig aan zijn eerste seizoen in Catalonië en heeft het afgelopen jaar al veel veranderd. In de komende zomer krijgt de selectie van de Catalanen opnieuw een impuls, als in elk geval Eric García overkomt van Manchester City. Ook over de transfervrije komst van onder andere Georginio Wijnaldum, Memphis Depay en Sergio Agüero wordt gesproken: al hangt er bij de Nederlanders ook veel af van de toekomst van Koeman.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen