Verschillende emoties vechten na verlies om voorrang bij Buijs

19 mei 2021 – Het play-off-avontuur van FC Groningen is beperkt gebleven tot één wedstrijd. In een gelijkopgaande strijd met FC Utrecht verloor de ploeg van Danny Buijs met 1-0, waardoor Groningen de finale niet heeft gehaald. Het zorgt voor teleurstelling bij de trainer.

Verschillende emoties vechten na verlies om voorrang bij Buijs

Toch weigert hij om erg negatief te zijn na het verlies. "Op dit niveau gaat het om details", zegt hij tegen RTV Noord. "Dan sta je na afloop met lege handen. Bij het doelpunt moet Mo El Hankouri aan de noodrem trekken op een moment dat Utrecht eigenlijk niet in de wedstrijd zit. En zelf missen we twee honderd procent kansen tegen een ploeg die heel weinig weggeeft. In de tweede helft heb je pech met die bal op de paal. Toch ben ik ook trots. Er zijn acht basisspelers vertrokken aan het begin van het seizoen en we spelen bijna het hele jaar top-zeven. Als we dit structureel willen volhouden moet de kwaliteit omhoog", weet de trainer.

Wie meer baalde, was Mike Te Wierik. De verdediger kreeg in de slotfase nog een goede mogelijkheid om te scoren, maar faalde. "Dit past wel een beetje in het beeld van mijn seizoen", reageerde hij. "Die bal moet er gewoon in. Klaar. Het is een leeg gevoel nu. Mentaal was het een zwaar seizoen, ook voor mezelf. Dat half jaar in het buitenland bij Derby County, daar heb ik toch wel een tikje van gehad. Heeft ook langer doorgewerkt dan gedacht. Wel blij dat de club mij zo graag weer terug wou halen. Die misser spookt nog wel even door mijn hoofd."

Voor Sergio Padt was de ontmoeting in Utrecht speciaal, want hij speelde zijn laatste duel voor de club. Hij vertrekt in de zomer naar Ludogorets. "Die tegengoal kwam wel even binnen, dan weet je dat je nog maar tien minuten hebt om het recht te zetten. Zeven jaar is niet niets geweest. Ik heb hele mooie tijden beleefd met deze mooie club. Nu begint een nieuw hoofdstuk en moet ik deze periode afsluiten. Dat hakt er wel in."

Eredivisie

gerelateerd