Utrecht-assistent Kruys: "Zijn in finale tot grootse dingen in staat"

23 mei 2021 – Ook vanwege het feit dat FC Utrecht zondag uit speelt in de Kuip met supporters, kan Feyenoord als favoriet worden gezien voor de finale van de play-offs. Toch is het vertrouwen in een goede afloop erg groot bij Utrecht, zegt assistent-trainer Rick Kruys.

Utrecht-assistent Kruys: "Zijn in finale tot grootse dingen in staat"


De voormalig middenvelder werkt als assistent van René Hake en merkt dat het gevoel bij alles en iedereen erg goed is. "Ons seizoen is enorm rumoerig geweest. We hebben een moeilijke start gehad en konden het niet waarmaken in het begin", blikt hij terug bij De Telegraaf. "Daarna kwam de trainerswissel en dat liep in het begin ook stroef. We hebben een tijdje twaalfde gestaan, maar onszelf teruggevonden. Als club zijn we achter elkaar blijven staan, wat geresulteerd heeft in de zesde plaats en een play-offplek. Wie had zes maanden geleden kunnen bedenken dat we nu in de finale van de play-offs zouden staan? Er is een enorme positieve vibe in de stad. Iedereen staat achter FC Utrecht. In die finale zijn we tot grootse dingen in staat. En als we dat Europese ticket pakken, is ons seizoen ultiem geslaagd."

Zijn vader Gert Kruys merkt dat er bij Utrecht nog veel onvrede zit vanwege de afgelaste bekerfinale tegen Feyenoord van vorig seizoen. Dat proefde hij ook bij het kort geding van vrijdag. "Als FC Utrecht het kort geding had gewonnen en Europa in was gegaan, hadden ze toch een klein beetje genoegdoening gehad voor vorig jaar. Maar als voetbalman ben ik blij, dat die wedstrijd nu toch gespeeld kan worden, omdat het zo'n mooi affiche is. Het is toch ook een beetje de finale van vorig jaar die toen niet gespeeld kon worden. Ik merk in alle geledingen van de club dat dat echt een litteken is. Dat zit heel diep", weet de oud-trainer.

Gert vindt het mooi dat zijn zoon Rick aan de weg timmert als trainer. Laatstgenoemde voelt zich goed als assistent. "Ik heb mijn hoogste trainersdiploma en er zal een keer een moment komen, waarop ik de ambitie en het gevoel krijg om op eigen benen te staan. Maar mijn doel is in de eerste plaats om een zo goed mogelijke trainer te worden. Op dit moment heb ik het gevoel, dat ik mezelf nog steeds ontwikkel in mijn huidige rol. Ik voel me elke dag uitgedaagd."

Eredivisie

gerelateerd