Van Eijck: "Nooit gedacht dat Feyenoord zoveel losmaakt"

23 mei 2021, 18:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het was een emotionele middag in De Kuip. Na de 2-0 overwinning van Feyenoord op FC Utrecht, waarmee Europees voetbal werd bereikt, namen trainer Dick Advocaat en enkele spelers afscheid van de club. Ook voor Casper van Eijck, die twaalf jaar als clubarts is geweest in De Kuip, was het de laatste wedstrijd op de bank.

Van Eijck vertrok in 2009 bij Sparta en was sindsdien werkzaam als clubarts van Feyenoord. Van die tijd blijven hem verschillende dingen bij, vertelde hij aan RTV Rijnmond. "Allereerst hoe groot de club eigenlijk is. Toen ik bij Sparta zat, had ik nooit gedacht dat Feyenoord zo ontzettend groot is en dat het zo ontzettend veel losmaakt bij mensen. Dat is echt onwaarschijnlijk."

"Daarnaast blijven de successen die we behaald hebben me natuurlijk bij, met als kroon het kampioenschap (2017, red.). En de vriendschappen die ik heb opgebouwd met eigenlijk alle trainers die hier gepasseerd zijn." Uiteraard maakte Van Eijck ook vervelende dingen mee. "Wat natuurlijk een heel grauwe sluier over het geheel heeft geworpen, is het overlijden van Carlo de Leeuw (materiaalman, red.), en recentelijk ook de ziekte van Fred Zwang (oud-verzorger, red.). Dat is iets wat me ook ontzettend bijblijft."

Van Eijck laat de club onder meer achter zich om zich te richten op zijn eigen stichting, Support Casper, waarmee hij al lange tijd onderzoek doet naar alvleesklierkanker. Daarnaast is hij van mening dat een jonger iemand de kans moet krijgen. Zo werd onlangs Joost van der Hoek aangesteld, die overkomt van AZ. "In Joost van der Hoek heb ik een supergoede opvolger gevonden. Dan valt het allemaal de goede kant op, zou ik bijna willen zeggen."

De clubarts verzekert dat het aantrekken van Van der Hoek niks te maken heeft met de eerdere incidenten tussen Feyenoord en AZ, waarbij de Alkmaarders boos waren dat de club trainer Arne Slot en assistent Marino Pusic weg wist te kapen. "Dat staat volledig los van wat er daarna is gebeurd. Joost is altijd mijn beoogde opvolger geweest."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen