De Boer over verkeerde claim: "Ik keek scheef op het lijstje"

27 mei 2021 – Donny van de Beek maakt ondanks een gebrek aan speeltijd bij Manchester United deel uit van de EK-selectie van het Nederlands elftal. Toen het meegaan van de 23-jarige middenvelder woensdag op de persconferentie van Frank de Boer ter sprake kwam, claimde de bondscoach dat Van de Beek dit seizoen 'iets van 4.000 minuten' had gespeeld in Engeland. In werkelijkheid kwam Van de Beek slechts 1.456 minuten in actie voor de Engelse club.

De Boer over verkeerde claim: "Ik keek scheef op het lijstje"

"Dat was wel opmerkelijk tijdens de persconferentie van woensdagmiddag. De Boer, die overigens een ontspannen indruk maakte, dacht de journalisten de les te lezen door eerst te beweren dat Van de Beek 4.000 speelminuten had gemaakt. Maar dat zijn er zo'n 1.400 geweest. Een opmerkelijke fout, want dat is eenvoudig op te zoeken", blikt Jeroen Stekelenburg, de Oranje-watcher van de NOS, terug.

De fout van De Boer was des te opmerkelijker omdat hij met de statistiek zijn keuze voor Van de Beek verdedigde. "Heb je gezien hoeveel minuten Van de Beek dit jaar heeft gemaakt? Hij zit in de top-zeven of top-zes. Het is dus niet zo dat hij weinig minuten heeft gemaakt, hij zit rond de 4.000. Frenkie de Jong zit in de top, die zit rond de 5.600 minuten. Gelukkig heeft Donny de laatste tijd wel gespeeld", zei hij.

Ronald de Boer gaf woensdag bij de ESPN aan dat zijn tweelingbroer in de verkeerde kolom had gekeken. "Davy Klaassen en Donny van de Beek stonden naast elkaar. Het klopt natuurlijk voor geen meter", vertelde hij. Tegenover De Telegraaf bevestigt de bondscoach dat hij een foutje heeft gemaakt. "Die cijfers waren een misverstand. Ik keek scheef op het lijstje."

Oranje

gerelateerd