'Gewilde Berghuis heeft zelf een opmerkelijke voorkeur voor Ajax'

28 mei 2021 – Steven Berghuis werd de laatste dagen volop gelinkt aan VfL Wolfsburg en PSV, maar zou zelf een opvallende voorkeur hebben voor een nieuwe club: hij zou zelf graag naar Ajax willen in de komende zomer. De Amsterdammers zien op hun beurt meer brood in Steven Bergwijn, die in beeld voor als er spelers vertrekken in de komende transferwindow.

'Gewilde Berghuis heeft zelf een opmerkelijke voorkeur voor Ajax'

Dat vertelde De Telegraaf-journalist Valentijn Driessen vrijdag althans. Berghuis zou in de belangstelling staan van Mark van Bommel, die de buitenspeler zou willen meenemen naar VfL Wolfsburg. Ook PSV heeft wel oren naar de international van het Nederlands elftal, die voor slechts zo'n vier miljoen euro op te halen is in de zomer bij Feyenoord en daardoor extra interessant is voor de (inter)nationale topclubs.

"Berghuis zou zelf het liefst dicht in de buurt blijven spelen en naar Ajax gaan", beweerde Driessen. De Amsterdammers hebben Bergwijn echter op de korrel, voor wie ze zo'n vijftien miljoen euro over hebben als bijvoorbeeld David Neres vertrekt in de komende zomer. De verwachting is echter dat Tottenham Hotspur zo'n 25 (!) miljoen euro wil hebben voor de voormalig PSV'er, waardoor er een groot verschil tussen vraag en aanbod dreigt als Ajax zich definitief gaat melden.

Lees ook'Van Bommel wil Berghuis meenemen naar Wolfsburg'

Veel interesse voor Traoré
De Telegraaf weet ook te melden dat er voor Lassina Traoré veel belangstelling is vanuit het buitenland. Lokomotiv Moskou heeft zich officieel gemeld voor het talent en ook Atalanta Bergamo heeft sluimerende belangstelling. "Ajax hoopt een bedrag van boven de tien miljoen euro voor hem te ontvangen, eventueel nog met bonussen", vertelde journalist Mike Verweij over de belangstelling voor Traoré (20). Rondom David Neres, een van de spelers die mogelijk zou mogen vertrekken, is nog weinig beweging.

Ajax

gerelateerd