Napoli handelt razendsnel en heeft opvolger Gattuso binnen

29 mei 2021, 10:50   Bijgewerkt: 29 mei 2021, 10:57

Luciano Spalletti is de nieuwe trainer van Napoli. De 62-jarige oefenmeester volgt Gennaro Gattuso per 1 juli op, zo maakt de Zuid-Italiaanse club zaterdagmorgen via de officiële kanalen bekend.

Napoli maakte een kleine week geleden bekend na twee seizoenen afscheid te nemen van Gattuso. Dat gebeurde kort nadat de club er niet in slaagde een ticket voor de Champions League te veroveren. Napoli bezette voorafgaand aan de laatste speelronde in de Serie A de felbegeerde vierde plaats, maar raakte die kwijt aan Juventus door in de laatste wedstrijd van het seizoen gelijk te spelen tegen Hellas Verona (1-1).

Gattuso is inmiddels weer onder de pannen. De voormalig middenvelder gaat aan de slag als trainer van Fiorentina. In Napels wordt Gattuso opgevolgd door Spalletti, die het reilen en zeilen in het Italiaanse voetbal kent. Eerder was hij trainer van Empoli, Sampdoria, Venezia, Udinese, Ancona, AS Roma en Inter. In het buitenland trainde hij meerdere seizoenen Zenit St. Petersburg.

Het trainerscarrousel in de Italiaanse competitie draait op volle toeren. Inmiddels hebben onder meer Juventus, Napoli en Fiorentina een nieuwe trainer. Inter is na het vertrek van kampioenenmaker Antonio Conte ook nog op zoek. Waarschijnlijk gaat Simone Inzaghi (Lazio) aan de slag bij de club uit Milaan.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen