Van Basten vreest voor Ziyech en vindt actie Rüdiger 'bijna crimineel'

29 mei 2021 – Marco van Basten ziet het somber in wat betreft het perspectief voor Hakim Ziyech bij Chelsea. De analist zag na de verloren Champions League-finale (0-1) dat de oud-Ajacied niet echt lekker in het systeem past van succescoach Thomas Tuchel.

Van Basten vreest voor Ziyech en vindt actie Rüdiger 'bijna crimineel'

Dat analyseerde Van Basten tegenover Ziggo Sport na de finale. "Zijn positie, waarop hij ook echt bij Ajax speelde, is de rechterflank", zei de voormalig international, die ziet dat die positie er niet echt is in het Chelsea-systeem. "Deze middenvelders hebben hele andere opdrachten. Jorginho en Kanté zijn écht controlerende middenvelders, slopers. Daarvoor staat een diepe spitsen, maar twee spitsen daaromheen. Dat kan Ziyech wel en daaruit heeft hij ook gescoord, maar daar ligt niet écht zijn kracht", denkt Van Basten.

De analist werd ook gevraagd naar de overtreding van Chelsea-verdediger Antonio Rüdiger, die Kevin De Bruyne uit de wedstrijd werkte. "Het is bijna crimineel", vond Van Basten. "Maar wel op een manier dat je kunt zeggen: 'sorry, ik deed het niet expres'. Maar daar geloof ik niet veel van: het was een bewussie, Rüdiger wacht hem op. Hij komt op zijn schouder, ik dacht eerst nog op het masker."

Lees ookDeze inbreng had Ziyech wél in de CL-winst van Chelsea

Over de Champions League-zege van de ploeg van Tuchel was Van Basten eveneens helder. "Chelsea speelt heel gedisciplineerd. Mensen bij Manchester City die de bal hebben, kregen heel veel druk. City kwam er heel moeilijk doorheen en werd alleen in en rond de zestien gevaarlijk. Met de snelle counters kon de achterhoede van Mancehster City ook niet al te veel risico nemen."

Premier League

gerelateerd