België in opspraak: helft van selectie laat vaccinatie links liggen

2 juni 2021, 13:34   Bijgewerkt: 2 juni 2021, 13:39

In Nederland was er veel te doen over het al dan niet laten vaccineren van enkele internationals, maar in België is de groep die zich niet laat prikken een stuk groter. De helft (!) van de selectie heeft ervoor gekozen om geen inenting te nemen, ondanks dat de selectie voorrang kreeg - net als de Olympische sporters. De reden is overigens vooral een sportieve, al lijkt de ophef enigszins overtrokken. 

De Belgische voetbalbond was bijzonder huiverig met het toedienen van het vaccin, zo schrijft Het Nieuwsblad, omdat het Pfizer-vaccin mogelijk veel bijwerkingen kan hebben op de sportieve prestaties. Vooral de tweede vaccinatie schijnt er soms behoorlijk in te hakken en wie zich deze week laat vaccineren, krijgt de tweede prik in de eindfase van het EK - mits die dan nog in gang is voor de Belgen.

Daardoor heeft de Belgische voetbalbond ervoor gekozen om de spelers die al anti-stoffen hebben opgebouwd, niet te laten vaccineren. Onder anderen Thibaut Courtois, Toby Alderweireld, Timothy Castagne, Jérémy Doku en Thomas Vermaelen kregen wél een spuitje, maar ruim de helft van de selectie kreeg die derhalve niet. Daarvoor moet de KBVB zich verantwoorden. 

Lees ook: Bondscoach Martinez komt met goed nieuws over De Bruyne

Bondscoach Roberto Martínez moet later vandaag tekst en uitleg geven. In Nederland was de redenatie van de Oranje-staf behoorlijk anders, ondanks dat er nog best wat ophef was over sommige internationals die weigerden. De Oranje-spelers konden uiterlijk tot vorige week een prik krijgen, anders zou het mogelijk invloed hebben op de voorbereiding van Oranje. Vooral rondom Matthijs de Ligt was veel ophef, ondanks dat hij zich uiteindelijk wel liet prikken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen