Goed nieuws België: geopereerde De Bruyne sluit maandag aan

5 juni 2021 – België lijkt vanaf het begin van het EK 'gewoon' te kunnen beschikken over sterspeler Kevin de Bruyne. De spelmaker liep een oogkasblessure op tijdens de Champions League-finale, waardoor het EK voor hem in gevaar kwam. Bondscoach Roberto Martínez kwam zaterdagmiddag echter met geruststellend nieuws voor de Belgen.

Goed nieuws België: geopereerde De Bruyne sluit maandag aan

Tijdens een persmoment vertelde Martínez dat De Bruyne eerder op de dag een kleine operatie heeft ondergaan, waarna hij komende maandag aan kan sluiten bij de nationale ploeg. "Na het bekijken van de beelden gisteren (vrijdag, red.) is besloten dat Kevin een kleine operatie nodig had", werd Martínez geciteerd door Het Nieuwsblad. "Die heeft vandaag plaatsgevonden en is heel goed verlopen. Kevin zal maandag aansluiten bij de groep en maakt deel uit van de selectie voor het EK", verzekerde de trainer.

Martínez vertelde dat de ingreep enkel was om te voorkomen dat De Bruyne op een later moment last zal krijgen van de blessure. "Hij heeft geen lange revalidatie nodig. De ingreep duurde twintig minuten en had tot doel de zone rond zijn oog sterker te maken. Het ging goed en de medische staf is erg tevreden. Hij zal waarschijnlijk geen bescherming nodig hebben. We denken dat hij kan trainer zonder masker."

Om die reden kan De Bruyne sneller aansluiten, al komt de openingswedstrijd tegen Rusland op zaterdag 12 juni mogelijk nog wel te vroeg. "Het was al niet de bedoeling om hem in de eerste wedstrijd te laten spelen. Daar is niets aan veranderd, maar we bekijken het per dag. Ik kan er pas meer over zeggen als hij met de groep meetraint. Deze ingreep zal zijn revalidatie wel versnellen. Het belangrijkste is dat het goed gaat met Kevin en dat hij niet kan wachten om weer op het veld te staan."

De Bruyne is een belangrijke schakel voor de Belgen, die als een van de kanshebbers voor de titel worden gezien. De poule, met daarin Rusland, Denemarken en Finland als tegenstanders, mag sowieso geen groot probleem zijn voor het land. Wel speelde het donderdagavond in de eerste wedstrijd in de voorbereiding teleurstellend gelijk tegen Griekeland (1-1), al ontbraken toen nog enkele grote namen. 

Oranje

gerelateerd