Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Georgië

6 juni 2021 – Frank de Boer gaat in de opstelling van het Nederlands elftal tegen Georgië zondagavond vermoedelijk best het een en ander veranderen. Zo wordt er in elke linie behalve het middenveld een verandering verwacht in de laatste test richting het EK. En zoals aangekondigd trapt Oranje opnieuw af in een 5-3-2-formatie.

Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Georgië

Dat schrijft de website Mee met Oranje althans. Maarten Stekelenburg staat in het doel, dat is wat De Boer recent ook al aankondigde. Tegen Schotland stond Tim Kul nog aan de aftrap, maar hij maakte in dat duel geen geweldige indruk en bovendien draagt de keeper van Ajax rugnummer 1: Stekelenburg heeft zodoende de beste papieren voor een basisplaats op het EK.

Achterin wordt Daley Blind terug verwacht in het elftal. Hoewel de Ajacied vermoedelijk niet al te lang zal meespelen, zal hij net als Frenkie de Jong en Georginio Wijnaldum wel starten. De middenvelders werden na een half uur al vervangen tegen Schotland, zo'n scenario is voor Blind ook goed mogelijk. Omdat Matthijs de Ligt ontbreekt, wordt ook Nathan Aké in de driekoppige achterhoede verwacht.

Lees ookDe Boer houdt ondanks kritiek vast aan 5-3-2-systeem

Op het middenveld zullen dezelfde drie spelers beginnen, waarbij Marten de Roon dus opnieuw de voorkeur krijgt boven Ryan Gravenberch en Davy Klaassen. In de aanval staat niet Wout Weghorst, maar vermoedelijk Luuk de Jong naast Memphis Depay. De Boer verwacht veel in het zestienmetergebied van Georgië te voetballen en kiest om die reden om de kopsterke spits van Sevilla.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Stekelenburg; Dumfries, Aké, Blind, de Vrij en Wijndal; De Roon, F. de Jong en Wijnaldum; Depay en L. de Jong.

Oranje

gerelateerd