Ook Feyenoord-directeur Koevermans kreeg bezoek

7 juni 2021 – Niet alleen Feyenoord City's architect Ard Buijsen is afgelopen weekend bezocht door een groepje Feyenoord-hooligans, ook algemeen directeur Mark Koevermans en huisjurist Joris van Benthem hebben een ongewenst bezoekje gehad. Een groep van zo'n dertig mannen in zwarte hoodies misdroeg zich daarmee enorm.

Ook Feyenoord-directeur Koevermans kreeg bezoek

Want hoewel het onduidelijk is of er ook concrete dreigementen zijn geuit, is de actie in elk geval zeer intimiderend en onwenselijk. Het groepje maakte een protest tegen Feyenoord City, waarvoor de club afgelopen zaterdag een advertentie in het Algemeen Dagblad had laten zetten om aan te geven dat ze nog altijd vol voor dat project gaan. Diezelfde avond kreeg een flink aantal kopstukken bezoek, waaronder dus Koevermans en Van Benthem, zo schrijft het AD.

'Binnen Feyenoord is de frustratie groot', weet de ochtendkrant. 'Kritiek op de directie, spreekkoren – dat hoort erbij. Maar het is van een andere orde als bestuurders in hun privé-domein worden aangesproken, want zoiets werkt intimiderend. Het kan de club grote schade toebrengen; het schrikt sponsoren en investeerders af. Of anders capabele bestuurders, die wel twee keer nadenken voordat ze iets voor de club willen betekenen.'

De namen van de relschoppers zijn door de politie weliswaar genoteerd, maar niemand is opgepakt en ook dat steekt bij de Stadionclub, die zondaag openlijk al afstand nam van deze laffe daad. Architect Buijsen laat weten al langer te maken te hebben met intimidatie en bedreiging, wat veelal wel via social media gebeurde, maar dus ook in het echt.

Lees ookFeyenoord neemt hard afstand van belachelijke actie fans

"Ik heb er contact over gehad met de wijkagent. Mijn adres is bekend bij de politie. Als ik bel, zijn ze snel aanwezig", vertelt hij over de bedreigingen, die niet door de beugel kunnen. "Goed dat hier nu aandacht voor is. Want dit is pure intimidatie. Ik blijf mijn mening verkondigen." Ook de politiek heeft geen goed woord over voor de actie van deze 'fans', die de club op deze wijze vooral beschadigen.

Feyenoord

gerelateerd