Van Hooijdonk trekt deur bij NAC Breda achter zich dicht

7 juni 2021 – Sydney van Hooijdonk trekt de deur bij NAC Breda achter zich dicht. De 21-jarige spits heeft de club laten weten toe te zijn aan de volgende stap in zijn carrière. Derhalve zal hij zijn deze zomer aflopende verbintenis niet verlengen en heeft hij zijn handen vrij om een nieuwe club te vinden.

Van Hooijdonk trekt deur bij NAC Breda achter zich dicht

In een video-boodschap gericht aan de supporters vertelt Van Hooijdonk dat hij NAC verlaat. "Het was een heel moeilijke beslissing, maar voor mijn eigen carrière wel de beste. Ik wil jullie bedanken, want ik heb me hier altijd gewaardeerd een welkom gevoeld, vanaf het eerste moment tegen Willem II tot de laatste tegen NEC. Het was een mooie periode. Uiteindelijk hebben we niet het grote doel behaald, maar ik heb er alle vertrouwen dat het met jullie op de tribune goed gaat komen."

Van Hooijdonk, zoon van voormalig aanvaller Pierre van Hooijdonk, speelde namens NAC zeventig officiële wedstrijden. Daarin was hij goed voor 23 doelpunten, waarvan hij er zestien in het voorbije seizoen maakte. Onder Maurice Steijn was Van Hooijdonk het afgelopen jaar niet zeker van een basisplaats. Volgens BN De Stem maakt Van Hooijdonk binnen één tot twee weken zijn nieuwe club bekend.

Afgelopen weekend nam NAC al afscheid van een andere speler die het laatste seizoen bij veel doelpunten betrokken was: Mounir El Allouchi. De 26-jarige spelmaker speelde sinds 2012 in Breda en besloot, net zoals Van Hooijdonk, op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd