Haller stond oog-in-oog met vrouw die inschrijfblunder maakte

7 juni 2021 – Sébastien Haller werd afgelopen seizoen door Ajax niet ingescheven in de Europa League en dat zorgde voor een bijzonder pijnlijke situatie in Amsterdam. De Fransman zelf stond ook oog-in-oog met diegene die de uiteindelijk de kostbare fout maakte. "Ik leefde heel erg met haar mee, ik wilde niet dat ze problemen zou krijgen of ontslagen zou worden. Dus zorgde ik dat het zo goed mogelijk ging."

Haller stond oog-in-oog met vrouw die inschrijfblunder maakte

Dat vertelt de aanvaller tegenover Voetbal International over de enorme soap in het afgelopen seizoen. Heller werd namelijk juist voor de Europese competitie gehaald, waarin Ajax een jaar eerder zonder echte spits nog werd uitgeschakeld tegen Getafe. Haller vertelt over de ontmoeting met 'de schuldige'. "Ze raakte verstrikt in haar eigen verontschuldigingen, ze had heel veel spijt. Maar het is niet alsof ze het expres had gedaan. We maken allemaal fouten, ik had niet graag in haar schoenen gestaan."

Volgens de Fransman kan er onmogelijk iemand als dader worden aangewezen voor de fout. "Er was ook een gebrek aan communicatie. De ene persoon was op vakantie, de ander was een weekendje weg en voor weer een ander was het zijn verjaardag. Het was, kortom, een onwaarschijnlijke samenloop van omstandigheden." Sterker nog: de spits werd benaderd om zijn mond te houden over de pijnlijke misser, zonder dat hij zelf wist wat er aan de hand was.

"Op een avond zat ik mijn hotelkamer toen ik een berichtje kreeg met de tekst: 'Zeg niks tegen journalisten over de Europa League-affaire, we zullen dit oplossen.' Ik dacht bij mezelf: welke zaak, waar hebben ze het over?", aldus Haller, die desondanks cijfermatig een goed eerste half jaar kent bij Ajax en veel respect krijgt van de jonge spelers. "Ze weten naar wie ze moeten luisteren. Maar de echte baas is aanvoerder Dusan Tadic."

Ajax

gerelateerd