Eindelijk goed nieuws: De Ligt keert terug in groepstraining

8 juni 2021 – Matthijs de Ligt heeft de groepstraining bij het Nederlands elftal hervat. De 21-jarige verdediger moest het uitzwaaiduel met Georgië van afgelopen zondag laten schieten wegens liesklachten, maar heeft niet lang in de ziekenboeg gezeten. Het is nog onduidelijk of de verdediger van Juventus op tijd fit is voor de eerste wedstrijd van het EK.

Eindelijk goed nieuws: De Ligt keert terug in groepstraining

De Ligt trainde maandag nog apart van de groep, maar voegde zich dinsdagochtend bij de groepstraining. Komende zondag wacht de opening van het Europees Kampioenschap tegen Oekraïne. Als De Ligt fit is, heeft hij normaliter een basisplaats in de vijfmansdefensie. Die wordt hoogstwaarschijnlijk gevormd door Denzel Dumfries, De Ligt, Stefan de Vrij, Daley Blind en Owen Wijndal.

Eerder op de dag kreeg het Nederlands elftal slecht nieuws te verwerken. Middenvelder Donny van de Beek is namelijk geblesseerd afgehaakt en zal niet van de partij zijn tijdens het komende eindtoernooi. Bondscoach Frank de Boer heeft besloten geen vervanger op te roepen. Vorige week moest hij al wel Jasper Cillessen vervangen. De keeper kampte met corona en moest zijn plek afstaan aan Marco Bizot.

Voor De Boer is vooral het ontbreken van aanvoerder Virgil van Dijk een zware aderlating. De verdediger van Liverpool herstelt van een zware knieblessure. Daley Blind heeft de race tegen de klok voltooid en begint zondag waarschijnlijk aan zijn tweede eindtoernooi als basiskracht.

Oranje

gerelateerd