Spaanse EK-ploeg krijgt eindelijk goed coronanieuws

9 juni 2021 – Er zal sprake zijn van de nodige opluchting bij de Spaanse EK-ploeg. De selectie van trainer Luis Enrique werd zondag opgeschrikt door een positieve coronatest van Sergio Busquets en kort daarna bleek ook middenvelder Diego Llorente positief te zijn getest. Een nieuwe testronde heeft gelukkig voor de Spanjaarden geen nieuwe gevallen aan het licht heeft gebracht.

Spaanse EK-ploeg krijgt eindelijk goed coronanieuws

Woensdagochtend zijn er nieuwe coronatests afgenomen bij de complete selectie. Daaruit is gebleken dat er geen nieuwe besmettingen zijn en dat is uiteraard zeer goed nieuws voor de Spanjaarden. Er heerste namelijk enige onzekerheid bij de ploeg richting het eerste EK-duel met Zweden van aanstaande maandag. Raakten er meer spelers besmet, dan zou dat grote gevolgen kunnen hebben.

Omdat er geen nieuwe besmettingen zijn, kan de complete selectie zich nu op vrij normale wijze voorbereiden op het eerste EK-duel. Uiteraard zal er de komende dagen binnen de bubbel van de Spaanse ploeg nog veel meer getest worden. Spanje trad door de coronagevallen dinsdag aan met de Onder-21-ploeg tegen Litouwen om geen risico te nemen.

Overigens werd woensdag ook bekend dat Spanje nog voor de start van het EK alle spelers gaat vaccineren. De reden van vaccinatie zou zijn dat anders Spanje mogelijkerwijs wedstrijden reglementair zou verliezen, als het niet met genoeg spelers aan de aftrap kan verschijnen die een negatieve coronatest hebben afgelegd. Dat heeft de UEFA voor dit toernooi opgenomen in de regelgeving. Het ministerie van Volksgezondheid in Spanje heeft inmiddels goedkeuring gegeven aan de operatie. Het is onbekend of er spelers uit de selectie zijn die geen vaccinatie willen én of dat überhaupt toegestaan wordt.

Oranje

gerelateerd