Ook advocaat van neef Promes doet verhaal over steekincident

10 juni 2021 – Een aantal dagen voor de EK-opener van Oranje laait het vermeende steekincident van Quincy Promes helemaal op. De neef van Promes, die het slachtoffer zou zijn, deed gisteren (woensdag) zijn verhaal in De Telegraaf. In navolging daarvan verscheen gisteravond diens advocaat Yehudi Moszkowicz op televisie.

Ook advocaat van neef Promes doet verhaal over steekincident

Moszkowicz schoof aan bij de talkshow Humberto. Host Humberto Tan stelde hem de vraag wat de aanleiding was van het steekincident. "Een hele goede vraag. Mijn cliënt heeft geen idee", aldus Moszkowicz. "Als hij daarover moet nadenken, moet hij terug naar iets uit het verleden. Op dat moment was er geen vuiltje aan de lucht."

In eerste instantie stelde het slachtoffer zich nog mild op richting de verdachte. Hij wilde de carrière van Promes niet schaden, bovendien is de aanvaller Spartak Moskou familie en daarom had vervolging in aanvankelijk niet de voorkeur. Maar de financiële compensatie die werd geboden, wordt gezien als een lachtertje. "Er kwam een tijd geen reactie. Op een gegeven moment wel, van iemand die zich voordeed als belangenbehartiger. Er werd een bedrag van enkele duizenden euro's aangeboden."

Lees ook: Slachtoffer Promes doet verhaal: "Dat redde denk ik mijn leven"

Aan de vooravond van het Europees kampioenschap is het geduld op. De neef van de Oranje-international wil dat het Openbaar Ministerie nog voor de start van het toernooi een uitspraak doet. "Mijn cliënt doet het niet om geld, maar hij kan niet werken. Hij verdient zijn boord met z'n handen, mogelijk kan hij permanent het werk niet meer doen wat hij aanvankelijk deed. Hij heeft een klusjesbedrijf. Z'n knie kan hij niet buigen. Er zit lidtekenweefsel op de pees waarmee de knieschijf vastzit aan het bovenbeen. Er moet gekeken worden naar compensatie, maar als daar geen oplossing voor komt is een rechtszaak onoverkomelijk."

Oranje

gerelateerd