De Ligt hoopvol, eerste EK-duel blijft race tegen de klok

10 juni 2021 – Het is onzeker of Matthijs de Ligt mee kan doen in de eerste groepswedstrijd van het Nederlands elftal op het EK tegen Oekraïne. De centrumverdediger kampt met liesklachten en heeft inmiddels de groepstraining deels hervat, maar dat wil nog niet zeggen dat hij zondag ook in actie kan komen.

De Ligt hoopvol, eerste EK-duel blijft race tegen de klok

De Ligt raakte tijdens de afsluitende training van het trainingskamp in Portugal geblesseerd aan zijn lies. Woensdag was te zien dat hij een gedeelte van de training met de groep meetrainde. "Het gaat goed en het ziet er goed uit, moet ik zeggen", begint De Ligt op een persmoment zijn update over zijn liesblessure.

"Het is natuurlijk elke dag afwachten hoe het herstelt en hoe het voelt. Tot nu toe gaat het goed. Ik heb al een deel met de groep kunnen trainen en hoop dat ik de komende dagen volledig met de groep kan trainen. Maar het is afwachten hoe het op de dag zelf voelt. Of zondag haalbaar is? Dat is wel mijn doel. Daar heb ik zeker wel mijn ogen op gericht."

Is De Ligt tijdig hersteld, dan start hij zondag tegen Oekraïne waarschijnlijk in de basis. Samen met Stefan de Vrij en Daley Blind zal hij vermoedelijk de driemansdefensie vormen. Denzel Dumfries en Owen Wijndal zijn de beoogde vleugelverdedigers.

Oranje

gerelateerd