PEC Zwolle pikt concurrent voor Lamprou op in Alkmaar

10 juni 2021 – PEC Zwolle staat op het punt om zich te versterken met Jasper Schendelaar. Het management van de twintigjarige doelman bevestigt aan NH Nieuws dat Schendelaar de overstap maakt naar de nummer dertien van het voorbije seizoen in de Eredivisie. In Zwolle moet hij de concurrentiestrijd aangaan met Kostas Lamprou.

PEC Zwolle pikt concurrent voor Lamprou op in Alkmaar

Schendelaar tekent in Zwolle een contract voor twee seizoenen met een optie voor een extra jaar. De Zwollenaren nemen de doelman transfervrij over van AZ. "Het is de bedoeling dat hij de concurrentiestrijd aangaat met Kostas Lamprou. In mijn ogen heeft hij een fantastisch jaar bij Telstar beleefd. Ik denk dat hij zich via deze weg goed kan ontwikkelen", aldus zaakwaarnemer Bert van Dun.

AZ besloot onlangs de optie in het contract van Schendelaar niet te lichten. De doelman doorliep de jeugdopleiding van de Alkmaarse club, maar brak niet door in de hoofdmacht. Na een tijdje bij Jong AZ te hebben gekeept, werd Schendelaar vorig seizoen verhuurd aan Telstar. Bij de provinciegenoot kwam hij tot 36 wedstrijden in de Eerste Divisie.

Lamprou
Naar alle waarschijnlijkheid gaat PEC Zwolle zich ook versterken met Lamprou, die overkomt van RKC Waalwijk. Hij kwam in beeld bij de Zwollenaren nadat de komst van Kjell Scherpen niet meer haalbaar bleek. De Ajax-doelman is hard op weg naar Brighton & Hove Albion.

Eredivisie

gerelateerd