Ceferin dreigt met Super League-straf: "Gerechtigheid komt altijd"

11 juni 2021 – Het duurde slechts enkele dagen voor negen van de twaalf 'oprichters' van de Super League zich weer terugtrokken. Alleen Juventus, Real Madrid en FC Barcelona bleven volhouden. UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin heeft zich opnieuw tegen die drie clubs uitgesproken en waarschuwde dat hun straf nog zal volgen.

Ceferin dreigt met Super League-straf: "Gerechtigheid komt altijd"

Hoewel er wel mee gedreigd werd, staat inmiddels vast dat de drie clubs niet zullen worden uitgesloten voor de komende editie van de Champions League. Toch sloot Ceferin niet uit dat er in een later stadium alsnog consequenties zullen volgen. "Gerechtigheid volgt niet altijd snel, maar het komt altijd", dreigde hij in gesprek met RAI Sport.

"We moeten eerst een aantal juridische zaken regelen, daarna zullen we verder kijken", vertelde Ceferin, die daarna een bijzondere vergelijking maakte. "Deze drie clubs zijn als drie kinderen die een tijdje hebben gespijbeld van school. Ze worden niet uitgenodigd op een verjaardagsfeestje en proberen dan via de politie binnen te komen."

Op de uitspraak van voorganger Michel Platini, die stelde dat clubs het recht hebben om een aparte Super League op te zetten, wilde hij niet ingaan. "Niks verbaast me meer in het voetbal. Zijn opmerking verdient geen reactie", zei hij stellig.

Eredivisie

gerelateerd