Lof voor Memphis: "Hij kan het elke verdediger lastig maken"

11 juni 2021 – Memphis Depay moet de komende weken namens Oranje een belangrijke rol gaan spelen op het EK. Wesley Sneijder en Matthijs de Ligt hebben veel vertrouwen in de aanvaller en verwachten dan ook dat hij de ploeg van Frank de Boer bij de hand gaat nemen. Sneijder ziet dat zijn oud-ploeggenoot zich uitstekend heeft ontwikkeld.

Lof voor Memphis: "Hij kan het elke verdediger lastig maken"

Op het WK van 2014 Brazilië stond Sneijder samen met Memphis binnen de lijnen. "Sindsdien is hij als voetballer een stuk completer geworden en mede door het geloof als mens een stuk rustiger", vertelt de recordinternational in gesprek met De Telegraaf. "Hij heeft het in zich om de leider van Oranje te zijn, want anders word je ook geen aanvoerder van Olympique Lyon. Maar nu het toernooi begint, moet hij opstaan en het elftal bij de hand nemen."

Terwijl bondscoach De Boer nog twijfelt over zijn voorhoede, is Memphis een zekerheidje. "Memphis kan het elke verdediger lastig maken", vervolgt Sneijder. "Hij heeft een goede individuele actie en scorend vermogen. Maar het mooiste aan hem is dat hij anderen beter kan laten voetballen en daarom heb ik dit EK hoge verwachtingen van hem. Ik hoop ook écht dat hij ze gaat waarmaken en gun hem dat, want Memphis is een bijzonder goede jongen."

"Het is heel prettig om Memphis in je team te hebben", voegt De Ligt aan Sneijder toe. "Vanwege zijn voetballende kwaliteiten, maar ook omdat hij een heel prettige jongen is, die een bepaalde mentaliteit heeft waarmee hij ons heel erg kan helpen. Hij heeft al veel meegemaakt: het WK van 2014 en daarnaast heeft hij bij Manchester United en Lyon gespeeld. Hij weet wat er op dit niveau wordt gevraagd én wat het is om met het Nederlands elftal op zo'n toernooi te spelen."

Oranje

gerelateerd