Simpele zege Brazilië op geteisterd Venezuela; Colombia wint ook

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

14 juni 2021 – Het EK is volop aan de gang, maar in Zuid-Amerika is vannacht ook de Copa América begonnen. De eerste speeldag kende geen verrassingen: Colombia versloeg Ecuador met 1-0 en Brazilië won nog een stuk eenvoudiger van Venezuela, met 3-0. De tegenstander kan met recht spreken van een horrorstart. 

Simpele zege Brazilië op geteisterd Venezuela; Colombia wint ook

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Brazilië - Venezuela 3-0
Dat Brazilië en Venezuela zondagavond om 23:00 uur (Nederlandse tijd) de openingswedstrijd zouden verzorgen stond al geruime tijd vast, al was nog allerminst zeker of dit daadwerkelijk doorging. Pas twee dagen voor de start van het toernooi werden de laatste bezwaren - Braziliaanse politici wilden het toernooi door de coronasituatie niet door laten gaan - door het Hooggerechtshof afgewezen. Niet veel later dook echter een nieuw probleem op: de Venezolaanse kampte op de wedstrijddag met liefst acht coronabesmettingen.

Desondanks werd er gewoon gevoetbald - door Venezuela dus met een zwaar gehavend elftal. Voor zover Brazilië nog geen favoriet was voor deze wedstrijd, was het dat nu zeker. Dat werd op het veld dan ook uitgedrukt in balbezit (62%), kansenverhoudingen (18 doelpogingen van Brazilië tegenover drie van Venezuela) en uiteindelijk dus ook doelpunten. Marquinhos maakte voor rust de eerste, waarna Neymar na ruim een uur spelen de score van elf meter verdubbelde. Invaller Gabriel Barbosa, aanvaller van het Braziliaanse Flamengo, zette een minuut voor tijd de eindstand op het scorebord.

Colombia - Ecuador 1-0
Ook voor Colombia verliep de start van de Copa América zoals gehoopt. Het oorspronkelijke gastland (door de politieke onrust in het land werd het van de organisatie afgehaald) versloeg in dezelfde poule als Brazilië Ecuador met 1-0. Edwin Cardona, middenvelder van Boca Juniors, maakte kort voor rust het enige doelpunt van de wedstrijd.

Door de zeges gaan Brazilië en Colombia nu aan kop in poule B, waarin Peru - met onder meer Emmen-spelers Sergio Peña en Miguel Araujo - het vijfde land is. Die ploeg was in de eerste speelronde dus nog vrij. Het Argentinië van Nicolas Tagliafico en Lisandro Martínez is ingedeeld in poule A en start het toernooi vanavond (23:00 uur) tegen Chili. Paraguay, Bolivia en Uruguay zijn de andere tegenstanders in deze poule. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd