Beroepszaak Italië van start gegaan

Koen Freriks
22 juli 2006, 12:29

Zaterdagochtend is in Rome de beroepszaak van het fraudeschandaal begonnen. Een sportgerecht bekijkt de beschuldigingen tegen de clubs Juventus, Fiorentina, Lazio en AC Milan.

Allereerst zijn grootmachten Juventus, Fiorentina en Lazio teruggezet naar de Serie B, met daarbovenop nog eens minpunten. AC Milan blijft wel in de Serie A, maar mag het komend seizoen niet uitkomen in de Champions League.

Bovendien is de aanklager in beroep gegaan. Hij vindt de straffen te licht en wil voor 'Juve' tenminste terugzetting naar de Serie C.

Afgezien van de degradatie moet Juventus het seizoen in de Serie B ook nog eens met dertig minpunten beginnen. "Ik heb echter goede hoop dat hierin verandering komt. Daarvoor zijn argumenten genoeg aan te dragen", zei de advocaat van de club bij het begin van de bijeenkomst.

Fiorentina, zo liet eigenaar Diego Della Valle voorafgaand aan het proces weten, heeft de hoop op klassebehoud nog lang niet opgegeven. "We weten dat we onschuldig zijn. We vertrouwen erop dat deze rechters, integenstelling tot hun voorgangers, ook tot die conclusie komen."

De bedoeling is dat uiterlijk 25 juli uitspraak gedaan wordt. Op die dag sluit de inschrijvingstermijn bij de UEFA voor de internationale toernooien. Mocht dat niet lukken, dan respecteert de Italiaanse voetbalbond vooralsnog de eerste uitspraak. Dat zou dan betekenen Juventus, Milan en Fiorentina hun plaats in de Champions League in elk geval verliezen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen