Advocaat tempert euforie: "Oranje is geen favoriet"

19 juni 2021, 14:45

Dick Advocaat is van mening dat de euforie rond het Nederlands elftal overdreven is. De voormalig bondscoach van Oranje en de nationale ploeg van België zag zijn land de eerste twee groepswedstrijden winnen, maar wil het Nederlands elftal nog niet bij de topfavorieten voor de eindzege scharen. Daar horen slechts vier à vijf landen bij.

Dat zegt hij in gesprek met de Belgische krant Het Laatste Nieuws. "Ik merk toch enthousiasme in het land. "Maar euforie is niet nodig: Oranje heeft twee thuisduels gewonnen die je altijd moet winnen. Zoals België zijn werk gedaan heeft. Klaar. Nederland is een outsider, België een favoriet, samen met Frankrijk, Italië, Portugal en misschien Engeland."

België dicht hij duidelijk meer kansen toe. "Je hebt de drie invallers van tegen Denemarken nodig om het toernooi eventueel te winnen", doelt hij op Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Axel Witsel. "Ik ben benieuwd hoe de bondscoach hen gaat inpassen, zij zorgen voor een extra dimensie. Maar dan nóg moet alles kloppen, hoor." Over het niveau van de achterhoede is veel onzekerheid, maar daar kan Advocaat zich niet in vinden. "Nee, ze hebben juist veel ervaring."

Advocaat werkte tussen 2009 en 2010 voor de nationale ploeg van België, maar koos voor een vertrek omdat hij bij de Russen meer kon verdienen. "Ik heb met ontzettend veel plezier gewerkt als coach bij de Belgische bond", blikt Advocaat terug. "Ik weet dat ik er op een nare manier vertrokken ben, maar ik kon dat bod van Rusland niet weigeren – ik kon er een veelvoud verdienen. Het neemt niet weg dat ik met trots terugkijk op die periode, zeker omdat in de huidige selectie verschillende spelers zitten die ik ook onder mijn hoede had."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen