Spotprijs voor Pröpper: PSV betaalt enkel bonussen

23 juni 2021 – PSV heeft met de terugkeer van Davy Pröpper een enorm goede deal te pakken. Niet alleen is de middenvelder sportief een versterking voor de Eindhovense ploeg; financieel kan met recht gesproken worden van een koopje. Het Eindhovens Dagblad legde uit hoe dat zit. 

Spotprijs voor Pröpper: PSV betaalt enkel bonussen

De regionale krant wist - op basis van Britse bronnen - namelijk te vertellen dat PSV helemaal geen transfersom betaalt voor Pröpper. De Eindhovenaren zijn de Engelse club alleen enkele bonussen verschuldigd. Over twee jaar kan dit oplopen tot een bedrag van maximaal twee miljoen euro. 

Dat is opmerkelijk, aangezien zijn contract bij Brighton & Hove Albion nog doorliep tot 2023. Bij de eerste berichten over de interesse van PSV, werd zelfs gesproken dat de club rond de tien miljoen euro voor hem wilde hebben. Wat er in de tussentijd is veranderd, blijft de vraag. Het feit dat Pröpper zelf graag terug wilde keren naar Nederland en inmiddels ook al rond was met de club, zou ermee te maken kunnen hebben.

Zo is PSV vooralsnog erg goedkoop uit deze transferperiode. Ook Marco van Ginkel (Chelsea) en Phillip Mwene (FSV Mainz) werden transfervrij aangetrokken. Alleen voor Joël Drommel (FC Twente, 3,5 miljoen euro) en André Ramalho (RB Salzburg, 2,5 miljoen euro) werd een transfersom betaald. 

PSV

gerelateerd