Oranje maakt grootste kans om halve finale te bereiken

24 juni 2021, 13:22

Het Nederlands elftal is na de groepsfase van het EK aan de gunstige kant van het speelschema beland. De weg naar de halve finale ligt open, wordt her en der beweerd. Maar klopt dat ook? Volgens het Stats Perform-voorspellingsmodel van Opta wel.

Van alle landen die zich hebben geplaatst voor de knock-outfase heeft Oranje volgens het voorspellingsmodel de grootste kans om door te stoten naar de halve finale. De kans dat de ploeg van bondscoach zich bij de laatste vier gaat scharen wordt ingeschat op 48,6 procent. Daarvoor moet eerst Tsjechië worden verslagen en vervolgens de winnaar van Wales tegen Denemarken.

Ook wordt voorspeld dat Oranje een aardige kans maakt om de finale in Londen te bereiken. Die kans is 24,1 procent. De Nederlandse kansen om het EK te winnen worden ingeschat op 8,5 procent. Daarmee moet Oranje vier landen boven zich dulden: Duitsland (9,3 procent), Spanje (12,9 procent), België (17,9 procent) en Frankrijk (19,6 procent).

Van alle landen lijken België en Portugal het zwaarste programma richting die finale te hebben. De winnaar van de achtste finale in Sevilla neemt het in de kwartfinale op tegen Italië of Oostenrijk. In de halve finale wacht mogelijk Frankrijk of Spanje. Het Nederlands elftal kan België alleen in de finale treffen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen