'Man United en Dortmund akkoord over peperdure Sancho'

25 juni 2021 – Groot nieuws vanuit Engeland. Sky Sports meldt namelijk dat Manchester United en Borussia Dortmund een akkoord hebben bereikt over de transfersom van Jadon Sancho. Het bedrag dat United gaat betalen voor de jongen Engelsman gaat naar verluidt rond de zevenenzeventig miljoen pond liggen, wat omgerekend neerkomt op zo'n negentig miljoen euro.

'Man United en Dortmund akkoord over peperdure Sancho'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Het bedrag kan met bonussen uiteindelijk nog flink oplopen. Borussia Dortmund hanteerde in eerste instantie een vraagprijs van honderdtwintig miljoen euro, maar heeft dus flink water bij de wijn gedaan. Het is nu de beurt aan Jadon Sancho zelf om eruit te komen met Manchester United. De contractonderhandelingen zullen snel starten en daarna volgt eventueel nog de medische keuring.

Sancho staat overigens wel voor een nogal beladen transfer. De aanvaller stond tussen 2015 en 2017 namelijk onder contract bij Manchester City, de aartsrivaal van United. Door een gebrek aan perspectief vertrok hij uit Engeland en ging aan de slag bij Borussia Dortmund. In Duitsland groeide hij al snel uit van toptalent naar sterspeler.

Lees ook: 'Dortmund heeft dertig miljoen euro over voor PSV'er Malen'

In de seizoenen 2018/2019 en 2019/2020 kon de Engelsman bizarre cijfers overleggen. In zijn tweede seizoen bij Dortmund speelde hij alle wedstrijden, maakte twaalf goals en gaf veertien assists. In het derde seizoen deed hij daar nog een schepje bovenop door zeventien goals te maken en zestien assists te geven. Afgelopen seizoen draaide hij een beduidend minder jaar, maar toch heeft United dus veel geld voor hem over.

Reacties

Premier League

gerelateerd