Schmidt gaat uit van vertrekkende internationals: "Wist ik toen al"

26 juni 2021 – Het Europees kampioenschap is nog in volle gang, maar bij PSV leeft de selectie al langzaam toe naar de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen. Over minder dan een maand nemen de Eindhovenaren het in de voorronde van de Champions League op tegen Galatasaray. 

Schmidt gaat uit van vertrekkende internationals: "Wist ik toen al"

Momenteel maken Donyell Malen, Denzel Dumfries en Cody Gakpo nog geen onderdeel uit van de selectie. Zij proberen Oranje aan zilverwerk te helpen tijdens het mondiale eindtoernooi. Roger Schmidt volgt het toernooi op de voet. "Natuurlijk ben ik trots op onze spelers. Denzel heeft tweeënhalve wedstrijd gespeeld en was bij veel doelpunten betrokken. Hij laat zijn aanvallende kwaliteit zien. Donyell deed het ook goed als hij speelde. Misschien mag hij nu wat meer spelen dan aan het begin en we hopen dat Cody ook nog meer speelminuten krijgt op dit EK."

Het clubbelang van PSV betekent niet dat de Duitse oefenmeester de talenten geen mooi avontuur gunt met Oranje. "Hopelijk komen ze nog een paar rondes verder. Oranje is wat overtuigender dan de Duitsers", aldus Schmidt, die weet dat er aan de internationals getrokken gaat worden op de transfermarkt. "Zo gaat dat in het voetbal. Zeker bij PSV is het altijd zo dat we elk jaar één of twee goede spelers verliezen. Dat besef ik wel."

"Dat Donyell en Denzel waarschijnlijk vertrekken is mij al langer duidelijk. Dat wist ik afgelopen zomer al", bekent de oefenmeester voor de camera van de NOS. De verdediger wordt gelinkt aan Everton en Internazionale, de aanvaller lijkt vooral bij Borussia Dortmund op de radar te staan. "Als ze toch blijven, is dat super. Maar we moeten ons erop voorbereiden om zonder die twee verder te gaan."

Oranje

gerelateerd