Guardiola bondscoach van Oranje? "Hij wil het echt heel graag"

2 juli 2021 – Het Nederlands elftal moet op zoek naar een nieuwe trainer. De nationale discussie is inmiddels of Oranje voor een Nederlandse bondscoach moet gaan of dat het ook een buitenlander kan zijn. Jan Joost van Gangelen hoopt op Pep Guardiola van Manchester City.

Guardiola bondscoach van Oranje? "Hij wil het echt heel graag"

"Ik heb uit zeer betrouwbare bron begrepen dat Pep Guardiola echt, echt, echt heel graag Oranje een keer wil trainen", zegt de presentator bij Voetbalpraat van ESPN. Of de manager van Manchester City beschikbaar is, is de vraag. Hij verlengde onlangs zijn contract in Engeland en maakt er geen geheim van dat hij nog een keer de Champions League wil winnen.

"Hij zal vijftien miljoen ofzo verdienen bij City, dus die zal toch op een gegeven moment denken: ik heb driehonderd miljoen op de bank, ik ga lekker twee jaar Oranje doen", vervolgt Van Gangelen. Nordin Amrabat denkt dat de Spanjaard daar momenteel nog niet op zit te wachten. "Als hij 65 is, over een jaar of tien misschien, maar niet nu."

Naast Guardiola werd eerder Antonio Conte als genoemd als kandidaat. Dat hoopt de Marokkaanse aanvaller niet op. "Jullie zaten over Frank de Boer en zijn 5-3-2, maar dat spelen die trainers allemaal. Ik zou gewoon een Nederlandse trainer doen. Als ik nu om me heen kijk: Ten Hag gaat het niet doen, die zit bij Ajax en is nog te jong. Dan kom je uit bij Louis van Gaal en Henk ten Cate. Weet je wat je ook kan doen? Gewoon net als bij de minister-president, laat het volk gewoon stemmen", besluit Amrabat.

Eredivisie

gerelateerd