Madueke en Fofana pakken spotlights bij monsterzege PSV

7 juli 2021, 19:52

PSV heeft met speels gemak de tweede oefenwedstrijd tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen gewonnen (1-10). De Eindhovenaren waren woensdagavond veel sterk voor Delbrücker SC, de club waar Roger Schmidt zijn trainerscarrière startte. Uitblinkers aan de zijde van PSV waren Noni Madueke en Fodé Fofana.

PSV begon de voorbereiding vorige week met een simpele overwinning op RWD Molenbeek, een club die uitkomt op het tweede niveau van België. Madueke was toen de uitblinker aan Eindhovense zijde. Niet alleen omdat hij twee doelpunten voor zijn rekening nam, maar ook omdat hij de verdediging van de Belgische tegenstander doldraaide.

Dat de door Borussia Dortmund begeerde Madueke in goeden doen is, bewees hij woensdagavond opnieuw. Tegen Delbrücker, de eerste van de twee tegenstanders van PSV gedurende het trainingskamp in Duitsland, was hij weer de grote man. Madueke bracht Eran Zahavi in stelling bij de 0-1, bediende Yorbe Vertessen bij de 0-2 en nam zelf de 0-4 en 1-6 voor zijn rekening. Vertessen scoorde in de eerste helft ook een tweede keer, Mario Götze was eveneens trefzeker.

Met een compleet nieuw elftal bouwde PSV de score in de tweede helft uit. De achttienjarige Fofana pakte na rust de spotlights door een hattrick te maken. De 1-7 was zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van de Eindhovense club. Daarna prikte de voormalig jeugdspeler van FC Barcelona nog twee keer raak. Davy Pröpper schoot PSV vlak voor tijd naar de dubbele cijfers. PSV komt zaterdagmiddag weer in actie. Dan is VfL Osnabrück de tegenstander.