Gemeenteraad stemt vóór Feyenoord City, kritiek op Feyenoord

8 juli 2021, 23:47

Als het aan de gemeenteraad van Rotterdam ligt, krijgt Feyenoord binnen enkele jaren een nieuw stadion. Donderdagavond werd er via een stemming duidelijk dat het project Feyenoord City 'onder voorwaarden' groen licht heeft gekregen. Daarbij worden wel enkele eisen aan Feyenoord gesteld.

Zo werd er een deadline gesteld op 31 december van dit jaar, berichtte RTV Rijnmond. Voor die datum moet Feyenoord de bouwkosten en financiering van het project rond hebben en moet de business case op orde zijn. Het voorstel van Leefbaar Rotterdam, PvdA en GroenLinks om onder deze voorwaarden akkoord te gaan met het project werd met 34 stemmen voor en zeven tegen aangenomen.

Hoewel de opstellers van het raadsplan stelden dat het 'einde verhaal' is wanneer Feyenoord niet tijdig aan de voorwaarden kan voldoen, bleken verschillende partijen wél flexibeler met de deadline om te willen gaan. "Als de haven in zicht is, trek je niet ineens de stekker eruit", werd D66 geciteerd. Wel waren enkele partijen erg kritisch op de Rotterdamse club. De communicatie van de directie van Feyenoord werd door Leefbaar Rotterdam 'eerder amateuristisch dan professioneel' genoemd.

Duidelijk werd in ieder geval dat 'de bal nu bij Feyenoord ligt'. Waar de club vorige week nog uitstel kreeg om de financiering en de business case op orde te krijgen, hopen de partijen dat de gestelde deadline een stimulans is om dat voor elkaar te krijgen. Ook de Raad van State moet overigens nog groen licht geven aan het project. 'Het is niet zeker dat die beslissing nog dit jaar valt', stelde Rijnmond

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen