Ten Hag pleit voor Van Gaal: "Nodig dat de boel wordt opgeklopt"

9 juli 2021, 16:16   Bijgewerkt: 9 juli 2021, 16:21

Erik ten Hag denkt dat de KNVB er goed aan doet om Louis van Gaal aan te stellen als bondscoach van het Nederlands elftal. Het heeft er alle schijn van dat de 69-jarige trainer binnenkort ook daadwerkelijk wordt gepresenteerd als opvolger van Frank de Boer. Eric Gudde en Nico-Jan Hoogma zijn donderdag naar Portugal gevlogen voor een gesprek met Van Gaal, die al liet doorschemeren open te staan voor een terugkeer.

"Ik denk dat het een meer dan uitstekende keuze is. Laten we hopen dat Louis ervoor openstaat en die klus wil gaan doen", reageerde Ten Hag vrijdag tijdens een persbijeenkomst op de vraag wat hij vindt van de mogelijke aanstelling van Van Gaal bij het Nederlands elftal. Ten Hag zelf werd ook in verband gebracht met Oranje, maar gaf vorige week aan niet beschikbaar te zijn.

"Het is belangrijk voor het Nederlandse voetbal en het is ook echt nodig dat de boel wordt opgeklopt, dat iemand de leiding gaat nemen die zich heeft bewezen. Iemand die een topsportklimaat kan creëeren, een teambuilder is en die kan winnen met aansprekend voetbal. Dat heeft Louis bewezen. Laten we hopen dat hij de klus aanvaardt en laten we voor het Nederlandse voetbal hopen dat we mooie dingen gaan zien", aldus Ten Hag.

De spelersgroep zou, ondanks de sneer die Van Gaal onlangs uitdeelde, niet tegen de komst van de voormalig trainer van FC Barcelona, Bayern München en Manchester United zijn. Van Gaal was twee keer eerder de bondscoach van Oranje. Tussen 2000 en 2002 en tussen 2012 en 2014.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen