AZ heeft toch beet: Pavlidis komt over van Willem II

9 juli 2021, 20:18   Bijgewerkt: 9 juli 2021, 20:30

AZ heeft de komst van Vangelis Pavlidis afgerond. De 22-jarige Griekse spits komt over van Willem II en tekent in Alkmaar een contract voor vier seizoenen. Naar verluidt telt AZ 2,5 miljoen euro neer voor Pavlidis, die afgelopen seizoenen goed was voor 28 doelpunten in 73 Eredivisie-wedstrijdn.

Pavlidis droeg twee en een half jaar het shirt van Willem II om de schouders en gaat bij AZ de volgende Nederlandse uitdaging aan. De Griekse spits stond al langere tijd in de belangstelling van de Alkmaarders, maar de betrokken clubs steggelden lang over de transfervoorwaarden. "AZ is één van de beste clubs van Nederland. Mijn eerste indrukken van de club zijn ontzettend goed. De afgelopen jaren heeft AZ goede resultaten geboekt. Het spelen van Europees voetbal is iets waarnaar ik echt uitkijk", reageert de spits.

Bij AZ komt Pavlidis een landgenoot tegen: Pantelis Hatzidiakos, die zijn nieuwe teamgenoot alles heeft verteld over AZ. "Ik heb veel gesproken met Panta. Het is heel bijzonder om niet alleen bij het Griekse nationale team, maar nu ook bij AZ met hem te gaan samenspelen", gaat Pavlidis verder.

Max Huiberts, technisch directeur van AZ, noemt Pavlidis een van de beste spitsen van de Eredivisie. "Bovendien zit er nog veel rek in zijn ontwikkeling. We gaan dit seizoen weer veel wedstrijden spelen, dat zowel in Europees verband als in de Eredivisie en KNVB Beker. Daarom willen we beschikken over een kwalitatief goede selectie. We zijn heel blij dat het vandaag is rondgekomen."

Pavlidis is de derde zomeraanwinst van AZ. Eerder versterkten de Alkmaarders zich met Sam Beukema (Go Ahead Eagles) en Bruno Martins Indi (definitief overgekomen van Stoke City).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen