Arnesen over situatie Feyenoord: "We willen graag verkopen"

12 juli 2021, 10:40

Frank Arnesen is bezig aan wat waarschijnlijk zijn drukste transferzomer tot nu toe is bij Feyenoord. De club heeft door corona grote verliezen gemaakt, maar is ook juist nu bezig met het opbouwen van een volledig nieuw elftal. De technisch directeur komt daarmee voor enkele belangrijke keuzes te staan.

Eén van die keuzes is het wel of niet verkopen van Tyrell Malacia. Club Brugge zou enkele miljoenen over hebben voor de linksback, voor wie Feyenoord met Ridgeciano Haps een prima alternatief in huis heeft. Toch was het geboden bedrag, naar verluidt zes miljoen euro, bij lange na niet genoeg. Arnesen hanteert een vraagprijs van elf miljoen euro. Zo niet, dan blijft Malacia gewoon bij Feyenoord. "Ik ben rustig hoor", aldus Arnesen in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Tyrell heeft bijgetekend bij ons", vertelde hij over de onderhandelingspositie van de club. 

Malacia ligt inderdaad vast tot de zomer van 2024, maar gezien de financiële gevolgen van de coronacrisis kan Feyenoord de miljoenen goed gebruiken. "We hebben bij thuiswedstrijden vorig seizoen na de winterstop door de coronamaatregelen een miljoen euro per wedstrijd verloren", weet Arnesen. "We willen graag spelers verkopen, dat is duidelijk. Maar dat we móéten verkopen, dat is te zwaar."

De 'noodzaak' van het verkopen zit hem er vooral in, dat Feyenoord het zich op die manier zelf ook makkelijker maakt op de transfermarkt. "Als we niets verkopen, zijn we zeer gelimiteerd op de transfermarkt. Dan is het alleen huren of transfervrije spelers vinden." Alleen voor rechtsback Marcus Pedersen betaalden de Rotterdammers tot dusver een (kleine) transfersom. Doelman Ofir Marciano kwam transfervrij over van Hibernian en Guus Til werd gehuurd van Spartak Moskou. 

Het aantrekken van Til, die in principe basisspeler zal zijn in De Kuip, ziet Arnesen als de manier waarop hij deze zomer te werk moet gaan. "Til kostte een paar jaar terug nog 18 miljoen euro, maar kwam bij Spartak Moskou en Freiburg niet aan spelen toe. Hij deed water bij de wijn, wij compenseren het een en ander, en zo kom je samen tot iets."

Inmiddels heeft Feyenoord overigens wel enkele miljoenen te besteden. De overstap van aanvoerder Steven Berghuis naar aartsrivaal Ajax werd vanochtend door verschillende media bevestigd. De Rotterdammers ontvangen vier miljoen euro voor de aanvaller, een bedrag dat via bonussen op kan lopen tot maximaal 5,5 miljoen. 

Lees ook: Pikante transfer rond; Berghuis tekent bij Ajax

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen