FC Utrecht tankt vertrouwen met knappe zege op Club Brugge

13 juli 2021, 19:57

FC Utrecht heeft vertrouwen getankt tegen Club Brugge. De Belgische landskampioen werd in een oefenwedstrijd verslagen met 2-4. Het is voor de Belgen een vervelend resultaat in aanloop naar de Supercup-wedstrijd van aankomend weekend.

De Domstedelingen deden al vanaf de eerste minuut niet onder voor Club Brugge. Beide ploegen creëerden de nodige kansen in het eerste halfuur, maar doelpunten leverde dat niet op. Daar zorgde Remco Balk wel voor na 32 minuten. Hij kreeg de bal na goed voorbereidend werd van Quinten Timber en promoveerde die actie tot assist. Het was meteen het enige doelpunt voor rust.

In de tweede helft waren er slechts zes minuten nodig voor het eerste doelpunt. Mats Rits zorgde na iets meer dan vijftig minuten spelen voor de gelijkmaker. Het bleek het begin van een doelpuntenregen. Djevencio van der Kust maakte de tweede treffer voor de ploeg van René Hake na 65 minuten. In Knokke-Heist zag de trainer zijn ploeg de marge op twee brengen na een benutte strafschop op van Anastasios Douvikas, die zelf onderuit gehaald werd in het zestienmetergebied.

Club mocht nog wel even hopen op een goed resultaat in aanloop naar de Supercup-wedstrijd tegen Genk na de 2-3 van Lynnt Audoor, maar Simon Gustafson zorgde voor het slotakkoord met de vierde treffer van FC Utrecht na een prachtige aanval. Het betekent dat de Domstedelingen zich herpakken na de 3-0 nederlaag tegen Gent. Het vizier gaat nu op een onderling duel met het Belgische Beerschot. Die wedstrijd staat morgen al op het programma.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!