Feyenoord haalt Jahanbakhsh als vervanger Berghuis

17 juli 2021, 16:03   Bijgewerkt: 17 juli 2021, 18:10

De transfer van Alireza Jahanbakhsh naar Feyenoord is in kannen en kruiken. De 27-jarige Iraniër tekent in De Kuip een contract voor drie seizoenen, met een optie voor een extra seizoen. Jahanbakhsh komt over van Brighton & Hove Albion. Feyenoord heeft daarmee de opvolger voor Steven Berghuis binnen.

"Met Alireza voegen we de gewenste aanvallende versterking toe aan de selectie. Een speler die meerdere seizoenen bewezen heeft een hoog rendement te halen. Bovendien zit hij nu in de fase van zijn carrière waarin hij snel van enorm toegevoegde waarde voor ons kan zijn", aldus technisch directeur Frank Arnesen op het clubkanaal van Feyenoord.

Jahanbakhsh: "Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan. Arne Slot was tijdens mijn periode bij AZ als assistent-trainer een van de mensen die mij hebben geholpen om een betere speler te worden. Dus toen hij belde en vroeg of ik naar Feyenoord wilde komen, heb ik hem gezegd dat ik er alles aan ging doen om deze transfer te maken. Ik had geen twijfel."

Naar alle waarschijnlijkheid komt het eerste duel in de voorronde van de Conference League tegen FC Drita nog te vroeg voor de kersverse Feyenoord-aanwinst. Jahanbakahsh speelde de afgleopen drie seizoenen voor Brighton. The Seagulls namen hem in 2018 over voor negentien miljoen euro over van AZ, maar mede door blessures werd zijn verblijf in Engeland nooit een groot succes. In vijftig Premier League-duels scoorde de 44-voudig international slechts twee doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen