Groenen: "Beginnen steeds meer te beseffen hoe bijzonder het is"

21 juli 2021 – Jackie Groenen begint vanmiddag met de Oranje Leeuwinnen aan de Olympische Spelen in Japan. De middenvelder hoopt het toernooi tegen Zambia goed te openen en merkt dat de selectie steeds meer beseft waar men aan begonnen is. Groenen baalt wel dat er geen publiek uit Nederland bij kan zijn.

Groenen: "Beginnen steeds meer te beseffen hoe bijzonder het is"

"Ik denk dat mijn ouders en zus het hier geweldig hadden gevonden", vertelt Groenen in gesprek met De Telegraaf. "Als het had gekund, waren mijn moeder en zus zeker gekomen. Ik bel veel met ze. Mijn vader is superfanatiek en heel erg betrokken, dus ik moet iedere dag een update geven. Verder probeer ik zoveel mogelijk 'Japan' op hun over te brengen, want het is grotendeels hun prestatie dat ik hier ben."

Groenen denkt dat de Leeuwinnen klaar zijn om te presteren in Japan. "We doen het goed in trainingen, het niveau ligt hoog. Het begint de laatste tijd weer superscherp te worden. Er hangt een goede sfeer in de groep, daar ben ik onder de omstandigheden zelf positief verrast over. We zijn met meer dan twintig meiden, hè, die al twee weken 24/7 op elkaars lip zitten. Ik ben er trots op hoe goed het op het veld en daarbuiten gaat."

Vanmiddag weten we rond 15.00 uur hoe de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman is begonnen aan de Spelen. De verwachting is echter dat het treffen met Zambia geen problemen op gaat leveren. "We beginnen steeds meer te beseffen hoe bijzonder het is om hier met het vrouwenelftal te zijn. Het is ons debuutduel op de Olympische Spelen, dus ja, ik besef dat we toch wel iets historisch aan het doen zijn."

Eredivisie

gerelateerd