Van der Gijp over Van Gaal: "Zo zit de hele voetballerij in elkaar"

22 juli 2021 – René van der Gijp en Johan Derksen vinden het prima dat de KNVB Louis van Gaal gaat aanstellen als nieuwe bondscoach. De analisten vinden het echter wel opvallend hoe de rest van de technische staf wordt ingevuld. De rol van Henk Fraser en Danny Blind vinden Van der Gijp en Derksen bijzonder.

Van der Gijp over Van Gaal: "Zo zit de hele voetballerij in elkaar"

"Ik vind het hartstikke leuk alleen ik had niet verwacht dat Henk Fraser assistent zou worden", vertelde Van der Gijp woensdagavond in De Oranje Zomer. "Het was een statement geweest als Fraser had gezegd het niet te doen. Dan ben je meteen van dat gezeur af dat er iemand met een kleurtje bij moet. Daar word ik zo moe van. Je kiest gewoon de beste mensen die er zijn. Het maakt toch niet uit of ze een kleurtje hebben, blond haar hebben of kaal zijn?"

Derksen was in eerste instantie juist geen voorstander van de entree van Van Gaal, maar draaide de afgelopen weken bij. Ook de 72-jarige oud-voetballer denkt dat de KNVB de juiste beslissing neemt door voor Van Gaal te kiezen. "Dit was de beste optie want een andere optie was er niet. Als ze Henk toekomstperspectief geven dat hij Van Gaal opvolgt, dan gun ik hem dat van harte. Daar vind ik hem de juiste voor."

Dat Blind opnieuw wordt toegevoegd aan de staf valt minder goed bij Van der Gijp. "Blind wordt weer assistent, zo zit de hele voetballerij in elkaar. Van Gaal heeft waarschijnlijk ooit gezegd dat hij zijn man was als hij ooit nog wat zou gaan doen. Dat kan hij nu niet meer verbreken, hij moet het wel doen. Dan moet Fraser assistent worden en Blind eigenlijk gewoon de derde man", besluit Van der Gijp.

Oranje

gerelateerd